26 d’octubre del 2015

CODI RGB I CROMA

Què és el codi RGB? Com funciona?



Què és el Croma? Perquè s'utilitza un fons verd?
El croma és una tècnica audiovisual molt utilitzada en el món del cinema, de la televisió i de la fotografia que es fa servir per substituir el fons mitjançant l'ordinador.

Per fer-ho bé s'utilitza el Chroma key (clau de color). La tècnica consisteix a gravar l'objecte sobre un fons de color sòlid i uniforme i després canviar-ne el fons pel que es vulgui amb l'ajut de l'ordinador.

El color del fons de l'escena ha de ser algun dels primaris (Roig, Verd o Blau). Habitualment s'usa verd o blau i no roig, ja que és el component més important de la pell humana.

El problema principal és que s'ha d'aconseguir tenir un fons completament llis sense arrugues ni ombres per obtenir una bona imatge.

23 d’octubre del 2015

CODI RGB

El codi RGB (Red Green Blue) és un model de color basat en la síntesi additiva, així és possible representar un color mitjançant la barreja dels tres colors primaris: vermell, verd i blau. Tot i utilitzar el mateix model de color, els seus espais poden variar molt.
Es fa servir la codificació hexadecimal del color, que permet expressar fàcilment un color concret de l'escala RGB. També és molt utilitzada en el llenguatge HTML i JavaScript. En el sistema de numeració hexadecimal a més dels nombres del 0 al 9 s'utilitzen 6 lletres amb un valor numèric equivalent: a=10, b=11, c=12, d=13, e=14 i f=15.


2 d’octubre del 2015

LLENGUATGE HTML

El llenguatge HTML (Hyper Text Markup Language) és un llenguatge de marcat que deriva de l'SGML dissenyat per estructurar textos i relacionar-los en forma d'hipertext. Gràcies a Internet i als navegadors web, s'ha convertit en un dels formats més populars que existeixen per a la construcció de documents per a la web.

En el seu origen, l'HTML era un llenguatge dissenyat per compartir informació científica entre científics de tot el món. Era purament un llenguatge estructural, en què no hi havia forma de descriure l'aparença de les pàgines (ni tan sols la possibilitat de posar un text en negreta o cursiva). Més endavant s'hi van afegir nombroses opcions per formatar i presentar text i gràfics.


A mitjans de la dècada de 1990 van començar les ampliacions de l'HTML per aconseguir la presentació desitjada, però sempre des de diferents perspectives de diferents desenvolupadors, que van acabar amb diverses solucions no estàndards per a diferents navegadors. Això va provocar l'aparició d'un consorci que controla l'evolució de l'HTML: el W3C (World Wide Web Consortium).


El llenguatge HTML funciona amb etiquetes, és a dir, amb unes etiquetes que s'obren i es tanquen: <span style="font-family: inherit;"><br /></span>
2 famosos programes que es fan servir per editar el llenguatge HTML són: Phase 5 i Programmer's notepad.